Als mantelzorgmakelaar en onafhankelijke cliëntondersteuner informeren wij u en nemen u praktisch regelwerk uit handen. Lees hieronder hoe onze relaties dit beleven en ervaren.

Mevr. W

Maria Hoop

“Naast alle zorgen en verdriet komt er zoveel op me af. Ik ben het overzicht kwijt en weet niet meer waar ik moet beginnen”…

Omdat mijn moeder ziek is, woon ik bij haar in. Ik doe dat met veel liefde maar het valt me soms wel zwaar naast mijn fulltime baan. Ik ben constant aan het zorgen en zie door de bomen het bos niet meer. Er moet een hoop geregeld worden en alles komt op mij aan. Mam heeft een ander thuis nodig. Een woning waar ze zich zelf kan redden. Het huis waar we in wonen is veel te groot voor haar geworden. Als ik voor haar een goede plek kan vinden, dan zou ik de draad van mijn eigen leven ook weer kunnen oppakken. Daarom schakelde ik Domicile in. Dankzij de inzet van Domicile is er in korte tijd veel perspectief gekomen, zowel voor mijn moeder als voor mijzelf. Er is hulp gekomen waardoor we de regie hebben kunnen behouden maar ook zaken hebben kunnen loslaten. De professionaliteit, betrokkenheid en menselijke benadering hebben wij als zeer prettig ervaren.

Michel Vervuurt

Simpelveld

“Mama heeft nu ook weer eens tijd voor zichzelf…”

Mijn moeder is er altijd. Ze zei wel van niet maar ik wist zeker dat ze wel eens even alleen naar de markt zou willen. Via Domicile hebben papa en mama geregeld dat Pauline één keer per week een paar uurtjes naar me toe komt. Dan heeft mama even tijd voor zichzelf.

Fam. van den Tweel

Guttecoven

“Dankzij Domicile konden we onze eigen zorgverlener aanhouden en zijn we geïnformeerd over mogelijkheden”…

Mam heeft een WLZ indicatie gekregen en staat op de wachtlijst om opgenomen te worden in een verpleeghuis. Tot die tijd blijft ze thuis wonen. Al jaren wordt ze thuis verzorgd door dezelfde verpleegkundige. Dat is vertrouwd en willen we graag zo houden. Helaas heeft deze zorgverlener geen contract met het zorgkantoor. Door een Persoonsgebonden Budget (PGB) aan te vragen, konden we onze vertrouwde verpleegkundige toch behouden. Omdat we geen idee hadden van een PGB was en hoe we dit moesten aanvragen, hebben we Domicile ingeschakeld. Domicile schoot snel en daadkrachtig te hulp. Ze hebben ons heel duidelijk uitgelegd wat een PGB is en welke verantwoordelijkheden het met zich meebrengt. Daarnaast heeft Domicile ons geholpen met al het papierwerk rondom het aanvragen van het PGB. Als het eenmaal loopt is het prima maar bij het voortraject komt veel regelwerk kijken. Dit hadden we nooit alleen kunnen doen.

Wat is er mis mee om een handje hulp te vragen?

Dhr. en Mevr. Biesmans

Schin op Geul

“De jongens hebben hun eigen drukke leven…”

“Er is altijd wel iets wat geregeld moet worden. Soms weten Jan en ik het ook niet meer precies. We willen de jongens er niet altijd mee lastig vallen. Domicile staat ons bij met raad en daad en regelt voor ons een aantal praktische zaken hulp bij het voorbereiden van moeilijke gesprekken, uitzoekwerk bij diverse instanties, informeren over tegemoetkomingen en vergoedingen, regelen van zorg en nog veel meer”.

Rob Verdonk

Berg en Terblijt

“Ik wist niet hoe ik het moest regelen…”

De deuren van mijn appartement waren “standaard’ maar dus ook gewoon ‘te smal’. Domicile heeft mij geholpen met de aanvraag bij de gemeente om een aantal woningaanpassingen in huis te realiseren. Zij waren ook aanwezig bij alle gesprekken. Dat vond ik heel fijn.

Mieke Schuurmans

Bunde

“Maaike is een echte schat maar ook een handenbindertje…”

Onze Maaike is een echte Downer. We hebben veel plezier samen. Wat mensen in mijn omgeving onderschatten is het vele extra regelwerk. Overleg op school, zorg aanvragen, aanvraag PGB en alles wat daarmee samenhangt. Het is écht een berg werk! Domicile ondersteunt, zoekt uit en informeert ons over mogelijkheden. Heerlijk om zo’n sparringpartner aan onze zijde te hebben.