Wij informeren u graag hoe wij werken en wat dat kost.
Eventuele vergoedingen bespreken wij ook met u.

Hoe gaan wij te werk?

 • U neemt telefonisch of per mail contact met ons op;
 • Het eerste gesprek is telefonisch en geheel vrijblijvend. We bekijken of wij iets voor u zou kunnen betekenen en of u mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding van onze kosten;
 • Na het eerste telefonische gesprek komen wij voor een persoonlijk gesprek bij u thuis;
 • We bespreken samen uw zorgvraag, waarbij wij kijken naar de terreinen wonen, zorg, welzijn, inkomen, arbeid en recht;
 • In overleg maken wij voor u een plan van aanpak met een overzicht van regeltaken en leggen we vast welke regeltaken prioriteit hebben en wij voor u gaan oppakken;
 • Wij informeren u over de gegevens die wij van u nodig hebben en wat wij ermee doen (AVG-wet);
 • U ontvangt een overzicht van afspraken per mail of per post;
 • Wij houden regelmatig contact via persoonlijke gesprekken, e-mail, telefoon of Whats’app om de voortgang te bespreken;
 • U krijgt onze informatie in een makkelijk leesbaar document uitgewerkt.

Toestemmingsformulier

Voor aanvang van onze werkzaamheden vragen wij u een toestemmingsformulier te ondertekenen. Hiermee geeft u ons toestemming om namens u contact op te nemen met diverse organisaties en instanties.

Vergoedingen en kosten

​Gemeenten
Gemeenten zijn vanuit de WMO (2015) verplicht om onafhankelijke mantelzorgondersteuning aan te bieden. Vraag uw gemeente naar de mogelijkheden en maak uw wensen kenbaar. Als zelfstandig werkende mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner zijn wij onafhankelijk en niet gebonden aan gemeentelijke instanties of instellingen en kunnen wij als onafhankelijk mantelzorgondersteuner worden ingezet.

​Zorgverzekeraar
U krijgt geen vergoedingen voor mantelzorg uit de basisverzekering.
Mantelzorgondersteuning wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor kunt u een mantelzorgmakelaar inschakelen. Ons advies is om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar omdat soms vooraf toestemming nodig is. Indien gewenst, kunnen wij dit als mantelzorgmakelaar ook voor u doen.

​​Bedrijven
Veel bedrijven maken gebruik van de mantelzorgmakelaar ter ondersteuning van hun werknemers en hebben hier budget voor beschikbaar gesteld. U kunt bij uw werkgever informeren naar de mogelijkheden. Indien gewenst nemen wij als mantelzorgmakelaar contact op met uw werkgever.

​​PGB
Vanuit het vrij besteedbare bedrag (WLZ) kunnen de kosten van een mantelzorgmakelaar vergoed worden.

​​Uurtarief
Voor inzet van diensten die niet (meer) worden vergoed door een zorgverzekeraar, gemeente of werkgever, geldt een uurtarief van € 65,00 exclusief BTW en exclusief reiskosten. Afhankelijk van de hulpvraag wordt onze inzet bepaald. Schriftelijk worden de te verrichten diensten, het tarief en de tijdsinvestering overeengekomen, zodat u weet waar u aan toe bent.​

Bedrijven
​Voor bedrijven en organisaties  die advies willen hebben over een mantelzorgvriendelijk spreekuur of over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid, kunnen wij  een passend voorstel / offerte maken.

​Kosten / betalingen

 • Particuliere klanten ontvangen van ons een factuur in overeenstemming met de vooraf gemaakte afspraken;
 • Wanneer de zorgverzekeraar, gemeente, werkgever of zorgkantoor de kosten vergoedt, ontvangen zij de factuur rechtstreeks, tenzij anders overeengekomen.

DOWNLOADS

Privacyverklaring
Klachtenprocedure
Algemene Voorwaarden